Welkom bij Tennisvereniging Kapelle

knltbmeetandplay

Elke dag geopend

Ma. - Zo. 9.00-23.00

Telefoon

0113-342934

Vroonlandseweg 51

Kapelle

Binnen onze tennisvereniging wordt regelmatig gesproken over padel.
Een aantal leden heeft deze tennisvorm al eens gespeeld, veel leden zijn nieuwsgierig naar wat padel is.

Als eerste: Wat is padel?

padel1Padel is een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld op een baan van 20 bij 10 meter, je speelt het 2 tegen 2. Deze baan is omgeven door glazen wanden die onderdeel zijn van het spel. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. Je mag de bal vervolgens gelijk terug spelen of je speelt hem via de wand. Je maakt een punt als de bal twee keer stuitert of als de tegenstander de bal niet weet terug te slaan De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar maken ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring.
De kleinere baan en het gebruik van de wanden maken padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (padel). Een padel-racket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon. In Europa is de sport nog relatief jong maar inmiddels zijn er 135.000 banen in Spanje en groeit de sport nu ook in andere landen als Frankrijk, Italië, Engeland, België en Nederland.

Wat is het verschil tussen padel en tennis?

Padel2Padel is makkelijker dan tennis. Bij tennis moet je een goede motoriek hebben, bij padel is dat minder van belang. De sport is minder complex. Zo leg je minder afstanden af en moet je onderhands opslaan. Het racket van padel bevat geen snaren waardoor je de bal beter kunt controleren. Verder ben je minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Door de glazen wanden maakt het niet uit hoe hard het waait.

De KNLTB signaleert al een paar jaar de groeiende behoefte van tennissers aan variatie en keuzevrijheid en beseft dat andere vormen van tennis kansen bieden voor verenigingen. De KNLTB ziet padel dan ook als een goede aanvulling op het reguliere activiteitenaanbod van een tennisvereniging. Het kan de tennisvereniging daarom op allerlei fronten versterken. Padel is momenteel de snelst groeiende racketsport in Nederland (2016: 35 locaties, 2018 ca. 100 locaties, 2020 150 locaties met 400 padelbanen en de verwachting voor 2026: ca. 500 locaties). Er is al een groot aantal KLTB-competities, en er worden (nationale en wereld-) kampioenschappen georganiseerd.

In bijgaande link een impressie van padel: https://www.youtube.com/watch?v=75pIb3ntyW0
(evt. link in adresbalk internetprovider plakken)

Padel mede mogelijk gemaakt door deze sponsors

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image